Salam perkenalan

View previous topic View next topic Go down

Salam perkenalan

Post  sohibul on Sun Sep 27, 2009 10:31 pm

Assalamualaikum admin dan ahli2 forum Seni Khat,
Saya Sohibul berumur 37thn, stay di KL, jumpa forum ni melalui google.. Saya sudah lama tidak berkecimpung dlm khat ini.. saya punya background sek.agama , tapi mula belajar & menulis khat ini semasa mengambil pengajian Shahadah 4 thanawi di Ehya' AsSharif, seterusnya mengasah kemahiran saya semasa di maktab.. boleh lah sikit2 setakat Diwani, Thuluth dan Irani tu (maaf saya panggil Irani).. ada la sikit2 menulis mengikut tempahan kawan2 utk banner, event majlis2, mengukir pada kayu (kehendak sendiri) dsbnya lagi..
mcmana pun slps bertukar dr profesion guru beberapa thn lepas..kemahiran tu dah kurang diasah..

terima kasih byk kpd saudara Baki (admin) yg mewujudkan forum Seni Khat ni.. sekrg kita kekurangan penulis khat yg betul2 mahir.. harapan agar forum ni dapat mengumpulkan penulis2 khat satu Malaysia dan mereka yg ingin belajar menulisnya..

sohibul

Posts : 2
Join date : 27/09/2009

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan

Post  baki on Sun Oct 11, 2009 10:05 am

Waalaikumsslm..
Irani tu khat apa pulak? nasta'liq kut........
avatar
baki
Admin

Posts : 49
Join date : 09/01/2009
Location : Selangor, Malaysia

View user profile http://khat.forumotion.net, htttp://www.arabiccalligraphy.wordpr

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan

Post  sohibul on Mon Oct 19, 2009 1:32 am

nasta'liq la tu... saya dan kawan2 semasa bljr dulu panggil irani je.. sbb banyak diguna di Iran.. Smile

sohibul

Posts : 2
Join date : 27/09/2009

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum