Komen | Karya Firdaus™

View previous topic View next topic Go down

Komen | Karya Firdaus™

Post  Firdaus™ on Thu Feb 19, 2009 9:45 pm

Assalamualaikum semua,

Alhamdulillah, setelah hampir 2 bulan sy tak menulis dsebabkan sibuk dgn kerja lain, dan baru bermula semula tadi, itupun sebab company nak buat cover utk buku yasin, sy pun tulis lah, dah agak keras tangan nak tulis, sy post dgn tujuan untuk dptkan komen dari semua terutamanya dari Ustaz Baki yg baru² ni nak lihat tulisan terbaru saya, jadi ni baru sy tulis tadi dan terus scan, sy gunakan resam yang agak kesat dan kurang licin, mata pun sudah agak lembut...huhu...kesat sbb sy tak pernah licinkan guna kertas pasir, insyaAllah kelak sy akan asah elok² dan licinkan matanya...

mata pena satu peranan yg penting dpt sy lihat, kalau kesat mata pen tu, jawabnya susahla nak tulis, nak dapatkan ketajaman pun payah...aliran dakwat tidak sekata, dan pelbagai masalah lagi, jadi peringatan buat semua juga, jgn ikut cara sy Smile


Yasin dan al-Ma'surat

sy masih belum berpuas hati lagi dgn susunan huruf, tarqib dan qawaid, insyaAllah akan diperbaiki dari masa ke semasa...

harap ustaz dapat tashih, banyak silap, paling ketara sy nampak pada huruf mim dan sambungan alif di perkataan almasura, pd alma dan sura

Firdaus™

Posts : 6
Join date : 17/01/2009

View user profile

Back to top Go down

Re: Komen | Karya Firdaus™

Post  baki on Sun Feb 22, 2009 5:28 am

Waalaikumussalam Firdaus
Maaf lambat reply post daripada anta ni. Tak sempat, agak sibuk sikit kebelakangan ini.. Crying or Very sad
Alhamdulillah.. Wah, dah mantap ni kaedahnya, susunan pun agak kemas. Ada banyak perbezaan tulisan tahun lepas dan sekarang.
Apa pun cuba lihat dengan lebih ditail beberapa huruf yang saya tulis tu..


baki
Admin

Posts : 49
Join date : 09/01/2009
Location : Selangor, Malaysia

View user profile http://khat.forumotion.net, htttp://www.arabiccalligraphy.wordpr

Back to top Go down

Re: Komen | Karya Firdaus™

Post  Firdaus™ on Sun Feb 22, 2009 10:19 am

Takpe ustaz, sy pun sibuk juga...mesti ustaz lagi sibuk Smile kita sama² dalam bidang produksi dan penerbitan Smile
sesape yg masuk dalam bidang ni tahu la camne sibuknya..hehe

syukran ustaz atas tashih tu, kesilapan yg perlu sy perbaiki dgn kadar segera, insyaAllah...sy nampak apa yg kurang dan silapnya, dan mmg terasa amat payahla ustaz tak licinkan mata resam...huhu...nak membelok bila menulis tu rasa keras sgt. InsyaAllah, nanti sy akan postkan lagi karya...utk ditashih Smile

Firdaus™

Posts : 6
Join date : 17/01/2009

View user profile

Back to top Go down

Re: Komen | Karya Firdaus™

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum